tarta de dovleac spanac si branza feta

Ingrediente:

  • ½ dovleac;
  • ceapa rosie mare;
  • ulei de masline extra virgin;
  • ½ lingurita sare;
  • frunze de spanac;
  • branza feta maruntita (1/3 cana);
  • 6 oua;
  • 1/3 cana lapte;
  • piper dupa gust.

Metoda de preparare:

Se taie dovleacul in bucati de 2 cm, ceapa in felii, se spala frunzele de spanac, se incalzeste cuptorul la 230 ° C. Se amesteca dovleacul cu ceapa, se pune sare dupa gust si se adauga o lingurita de ulei de masline. Se pune spanacul peste amestecul de dovleac si ceapa si se amesteca toate intr-un bol cu ajutorul unei furculite.Peste amestecul astfel obtinut se presara branza feta. Separat, se amesteca ouale, laptele si piperul. Sosul obtinut se toarna in bolul in care se regasesc spanacul, ceapa, dovleacul. Toate acestea se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se baga la cuptor, timp de 15 – 20 de minute pana capata o culoare aramie. Se taie in patrate. Se serveste la temperatura camerei si este un preparat ideal pentru micul dejun sau poate fi servit ca si aperitiv.

logo 1

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna!

Recomandarea:

set 2 vase rectangulare din sticla yena 1,8L si 3,0L Nadir

Tarta se poate prepara intr-unul din vasele rectangulare din sticla yena 1,8 L sau 3,0 L Nadir.