
Rulada de somon cu urda si spanac este un aperitiv ideal pentru sarbatori dar si pentru cei mici daca vreti sa-i faceti sa manance spanac.
Este un preparat sanatos si gustos in acelasi timp. Este ideal si pentru cei cu intoleranta la gluten.
Ingrediente pentru rulada cu somon cu urda si spanac
• 600 g spanac fiert;
• 100 g unt;
• 20 g smanatana;
• 1 lingurita hrean ras;
• 500 g urda;
• 300 g somon afumat;
• Sare;
• Piper.
Mod de pregatire rulada cu somon cu urda si spanac
Fierbeti spanacul, il scurgeti bine si il tocati cat mai fin sau il dati prin chopper. Amestecati piureul de spanac cu untul (care este la temperatura camerei) si hreanul si lasati amestecul obtinut la racit.
Asezonati urda cu sare si putin piper.
Pe o folie de bucatarie intindeti amestecul de spanac, unt si hrean sub forma unui dreptunghi , in strat uniform, cu grosimea de 2-3 mm. Foaia trebuie sa aiba lungimea unei tavi de chec. Peste amestecul de spanac cu unt si hrean, asezati un strat uniform de urda. Peste aceasta, puneti fasii de somon afumat (una langa alta). Rulati strans cu ajutorul foliei si puneti ruloul obtinut in tava de chec. Bagati la frigider pentru 3, 4 ore sau mai bine peste noapte.
Taiati felii si serviti alaturi de un pahar de vin alb demisec. Marca vinului o alegeti in functie de preferinte si buget.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!