biscuiti inimioara

Ingrediente:

  • 450 g faina;
  • ½ lingurita praf de copt;
  • 250 g unt;
  • 300 g zahar pudra;
  • 2 oua;
  • esenta de vanilie sau alte arome (in functie de preferinte).

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 °C. Pregatiti 2 tavi de copt – puneti hartia de copt in aceste tavi si puneti-le deoparte. Cerneti faina si praful de copt impreuna. Folosind un mixer, bateti untul pana devine cremos. Apoi, adaugati zaharul si ouale, pe rand. Adaugati vanilie si apoi faina pana cand se obtine o coca. Impartiti amestecul in 2 parti egale si lasati-le la frigider timp de 20 minute. Pe o plansa presarata cu faina, intindeti coca (dupa ce ati scos-o de la frigider) si cu ajutorul unor forme inimioare decupati biscuitii si ii asezati pe tava de copt. Folosind un bat curat, cu capatul plat puteti face o gaurica mica in biscuite (in coca, inainte de a baga tava in cuptor) astfel, puteti sa faceti un siraj de inimioare din biscuiti.Coaceti timp de 7 – 10 minute, apoi ii scoateti, ii lasati sa se raceasca, ii puneti pe un siraj si ii puteti darui cu drag. Intre timp puteti face o glazura si ii puteti orna in functie de imaginatia si gusturile fiecaruia.

logo 1

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

Recomandarea:

sucitor ajustabil Delicia Tescoma

Pentru a intinde aluatul puteti folosi sucitorul ajustabil Delicia, de la Tescoma.