Crostata cu magiun de prune si nuci

Crostata cu magiun de prune si nuci, un desert cu care nu dati gres niciodata. Ideal si pentru pachetelul de scoala al celor mici, dar si pentru o intalnire cu prietenii.

Ingrediente pentru crostata cu magiun de prune si nuci

  • 300 g faina;
  • 120 g zahar de cocos;
  • 150 g unt;
  • 1 ou;
  • 1 praf de sare;
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 2 linguri de apa rece;
  • 1 borcan de magiun de prune;
  • 50 g nuci tocate;
  • 1 ou pentru uns.

Mod de preparare crostata cu magiun de prune si nuci

Pentru aluat, pregatiti un vas in care adaugati faina si untul rece, taiat bucatele. Le amestecati pana obtineti un aluat nisipos. Apoi, adaugati oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si apa rece. Zaharul il puteti face pudra cu ajutorul unei rasnite. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen. Formati o bila din el, il inveliti intr-o folie de plastic si il bagati la frigider pentru 20 – 30 minute.
Intre timp, taiati nucile bucatele si ungeti cu unt o tava rotunda.
Dupa ce scoateti aluatul de la frigider, il intindeti pe blatul de lucru (pe care ati presarat faina) si apoi, usor il puneti in tava. Taiati surplusul de aluat, pe care il pastrati pentru a face din el un grilaj. Intepati aluatul cu o furculita, de mai multe ori, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Amestecati magiunul de prune cu nucile tocate si adaugati magiunul pe toata suprafata aluatului. Cu ajutorul unei role zimtate sau cu ajutorul unui cutit, taiati din aluatul ramas (si pe care l-ati intins pe blatul de lucru), fasii, fasii pe care le asezati deasupra, ca un grilaj.
Spargeti un ou, il bateti bine si ungeti grilajul format.
Bagati la cuptor, la 180 °C timp de 30 minute sau pana cand aluatul este copt. Ornati sau nu cu zahar pudra.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit si Pofta buna cu voie buna!