iaurt cu ovaz crocant

Serviti  cereale la micul dejun alaturi de fructe, pe care copiii le vor adora daca pregatiti acest ovaz crocant de casa. Similar cu o granola, acest ovaz crocant este legat cu albusuri pentru a-l mentine sanatos, ceea ce inseamna ca nu este necesar sa adaugati mult ulei sau zahar. Serviti acest ovaz crocant la micul dejun cu lapte, iaurt sau doar ca o gustare.

Ingrediente pentru ovaz crocant

• 275 g ovaz;

• 100 g caise uscate, tocate;

• 75 g smochine uscate moi, tocate

• 60 g curmale, tocate

• 50 g felii de mere uscate, tocate;

• 40 g nuca de cocos;

• 1 lingura de ghimbir macinat

• 2 lingurite de mirodenii;

• 5 albusuri.

Mod de pregatire ovaz crocant

ovaz crocant

Preincalziti cuptorul la 150 ° C.  Tapetati o tava cu hartie de copt. Adaugati toate ingredientele, cu exceptia albusurilor intr-un bol mare si amestecati impreuna pentru a distribui uniform fructele, nuca de cocos si mirodeniile.

Intr-un bol separat, bateti albusurile bine (ca pentru bezea), apoi adaugati-le in amestecul de ovaz pana cand totul este acoperit  si incepe sa se lege.

Intindeti amestecul uniform pe tava de copt. Coaceti 40 de minute.

Lasati sa se raceasca complet, apoi transferati intr-un recipient etans pana la servire. Ovazul se va mentine pana la 1 saptamana.

Nota: puteți schimba fructele uscate din aceasta reteta in functie de preferintele pe care le aveti sau puteti incerca doar cu stafide.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!