
Painea irlandeza este o paine cu coaja crocanta si miez moale. Este o reteta traditionala irlandeza, o reteta foarte simpla. Aici, drojdia de bere este inlocuita cu bicarbonatul de sodiu.
Ingredienete painea irlandeza
• 500 g faina;
• ½ lingurita sare;
• 1 lingurita cu varf de bicarbonat sodiu;
• 500 ml sana sau lapte batut;
• 9 lingurite mix de seminte.
Mod de preparare paine irlandeza
Puneti intr-un bol ingredientele uscate. Amestecati-le si apoi adaugati sana sau laptele batut si omogenizati bine pana obtineti o coca. Formati din ea o bila pe care o puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina. Crestati painea in cruce, cat mai adanc, aproximativ 2, 3 cm grosime. Rolul crestaturii este sa lase sa iasa bulele de aer ce se formeaza in timpul coacerii. Bagati la cuptor, la 200 °C, timp de 30-40 minute.
Nota: Noi am preparat-o doar cu faina alba, dar puteti folosi 250 g faina integrala si 250 g faina alba.
De asemenea, puteti adauga seminte de susan, de in, fulgi de ovaz. Depinde cum va place.
Multumim prietenilor de la www.cucinino.ro pentru reteta!