Rulouri cu bacon branza feta si rosii uscate

Rulouri din bacon, branza feta si rosii uscate, perfecte ca aperitiv pentru orice ocazie, sunt o reteta rapida cu un rezultat spectaculos.

Ingrediente pentru rulouri cu bacon, branza feta si rosii uscate

• 1 ou batut;

Ingrediente pentru foi

• 225 g faina de grau (plus faina pentru modelare);

• 175 g unt rece;

• 150 ml apa rece.

Ingrediente pentru umplutura

• 10 fasii de bacon, tocate marunt;

• 100 g (aprox. 12-16 bucati) rosii uscate in ulei, tocate marunt;

• 100 g branza feta, maruntita;

• 6  fire de busuioc proaspat, maruntit.

Mod de preparare rulouri cu bacon, branza feta si rosii uscate

Intr-un castron, amestecati faina cu untul si un varf de cutit sare. Framantati pana cand faina este incorporata in unt, dupa care adaugati 150 ml apa rece. Framantati pana obtineti un aluat moale. Acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l jumatate de ora in frigider.Preincalziti cuptorul la 200 ° C. Pe blatul de lucru pe care ati presarat faina, rulati jumatate din aluat, formand un dreptunghi de 9×45 cm. Puneti jumatate din ingredientele pentru compozitie pe foaia de aluat, de-a lungul ei, lasand o margine libera. Ungeti marginea libera cu ou si aduceti-o peste compozitie, lipind-o la capat, obtinand astfel un rulou. Ungeti ruloul cu ou batut, dupa care taiati-l de-a lungul, in bucatele de cate 3 cm. Procedati la fel cu aluatul si compozitia ramasa.Asezati rulourile intr-o tava, pe hartie de copt si lasati-le la cuptor 15-20 minute, pana se rumenesc.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!