placinta crocanta in stil grecesc

Placinta crocanta in stil grecesc, simpla si rapida, poate fi servita in orice moment al zilei, la o masa impreuna cu familia, la un picnic cu prietenii sau pur si simplu, in mers.

Ingrediente pentru placinta crocanta in stil grecesc

• 200 g frunze de spanac;

• 175 g rosii uscate in ulei;

• 100 g branza feta, zdrobita;

• 2 oua;

• 1  pachet foi subtiri de placinta.

Mod de preparare pentru placinta crocanta in stil grecesc

Puneti spanacul intr-un vas pentru gatit. Turnati peste el 200 ml apa si lasati pe foc, amestecand, pana se inmoaie. Cand e gata, scurgeti spanacul printr-o sita si lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, storceti-l bine, sa nu ramana exces de apa si tocati-l mare. Taiati rosiile in bucatele si puneti-le intr-un castron impreuna cu spanacul, branza feta si ouale. Amestecati bine. Desfaceti cu grija foile de placinta. Luati o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei de la rosiile uscate. Impaturiti-o in doua, cu partea unsa cu ulei in interior. Intr-o tava rotunda ca de tarta, cu fundul drept, asezati foaia de placinta impaturita astfel incat o jumatate din ea sa atarne in afara tavii. Continuati la fel cu restul foilor, usor suprapuse, pana cand obtineti pe fundul tavii un strat de cel putin 3 foi. Turnati umplutura in tava, peste foi, dupa care acoperiti-o cu partile din foi care au ramas in afara tavii, pana cand este acoperita toata umplutura. In cazul in care mai raman parti din umplutura neacoperite, adaugati foi din pachet.  Ungeti placinta cu ulei de la rosiile uscate sau cu ulei de masline. Preincalziti cuptorul la 180 °C, dupa care lasati placinta in cuptor pana devine crocanta si aurie. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o putin sa se raceasca, dupa care taiati-o in bucati si  serviti-o alaturi de o salata de legume sau alaturi de un iaurt sau un pahar de sana / chefir.

Sfat www.labucatarie.ro: Pentru a evita uscarea foilor de placinta, acoperiti foile cu un prosop de bucatarie umed si stors foarte bine.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!