Tarta cu somon

Savurati o felie de tarta cu somon si ciocniti impreuna cu sarbatoritii de Florii un pahar de vin Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti, un vin ce dezvaluie o vinozitate prietenoasa, fermecatoare prin parfumul de livada inflorita, cu gust de cirese albe, gutui coapte si citrice mediteraneene, vin ce isi arata cele mai bune maniere la temperaturi scazute.

Ingrediente pentru tarta cu somon

• 260 g faina;
• Sare;
• Piper;
• 130 g unt, rece si taiat cubulete
• 1 ou;
• 7 linguri de apa rece;
• Unt pentru uns tava;
• 400 g somon dezosat;
• 1 lingura ulei de masline;
• Oregano;
• 200 g mazare;
• 2 catei de usturoi;
• 1 fir de ceapa verde;
• ½ legatura marar;
• 250 ml smantana pentru gatit;
• 4 oua la temperatura camerei;
• 3 oua fierte tari.

Mod de pregatire tarta cu somon

Pentru aluat, puneti intr-un bol faina, asezonati cu sare si piper si adaugati untul rece taiat cubulete. Incorporati untul in faina pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati oul, apa si amestecati pana obtineti un aluat. Faceti din el o bila.
Pregatiti o tava cu fundul detasabil pe care o ungeti cu unt (atat pe fund cat si pe pereti).
Presarati faina pe blatul de lucru, intindeti aluatul si apoi, cu ajutorul unui sucitor, rulati aluatul pe sucitor si il puneti cu grija in tava, apasand usor pe margini. Taiati aluatul in exces si intepati baza cu o furculita. Pana pregatiti umplutura, bagati la frigider pentru 20 – 30 minute.

Preincalziti cuptorul la 180˚C. Puneti somonul intr-un vas termorezistent, adaugati ulei de masline, asezonati cu sare, piper si oregano si dati la cuptor pentru 20 de minute.

Scoateti tava cu aluat din frigider, adaugati peste aluat hartie de copt si boabe de fasole si bagati la cuptor,in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 15 minute. Dupa cele 15 minute, scoateti tava, indepartati boabele de fasole si hartia de copt si bagati din nou la cuptor pentru 5 minute. Scoateti crusta din cuptor, o lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati somonul taiat bucatele, mazarea, usturoiul tocat marunt, ceapa verde taiata, mararul taiat, amestecul de smantana de gatit si oua batute,iar la final adaugati ouale fierte taiate in jumatati. Dati din nou la cuptor la 180 ˚C timp de 25 -30 minute. Lasati sa se raceasca inainte de servire.

Recomandarea Domeniilor Samburesti este vinul traditional romanesc Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti, un vin nascut din viile asezate pe solurile de nisipuri si argile ale platourilor Samburestiului si Vitomirestilor.

 

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video

 

https://fb.watch/50VqdTxvNA/

Publicată de La Bucatarie pe Joi, 22 aprilie 2021