ghiveci de legume

Ingrediente:

  • 1 kg rosii;
  • 1 vanata mare sau 2 mai mici;
  • 3 dovlecei;
  • 2 ardei grasi;
  • 2 ardei capia;
  • 3 morcovi maricei;
  • 2 cepe mari;
  • ulei de masline;
  • 3 foi de dafin,sare, piper.

Daca nu se inroseste suficient, mai putem adauga 2-3 linguri de bulion de casa.

Mod de preparare:
Oparim rosiile, le curatam si le dam prin razatoare. Curatam si taiem marunt ceapa. Curatam si spalam ardeii si morcovii. Spalam vinetele si dovleceii, fara sa-i curatam de coaja.Ardeii, morcovii, vinetele si dovleceii, le taiem cubulete, cam la aceiasi dimensiune.Dam cu sare la vinete si le lasam sa se scurga. Intr-un vas incapator, care sa poata merge la cuptor, punem uleiul, ceapa si restul legumelor, amestecate bine. Punem apa fierbinte, cat sa acopere legumele. Asezonam cu sare, piper, adugam foile de dafin si dam la cuptorul bine incins.
Este bine sa verificati din cand in cand daca s-au fiert!

Sursa: http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

________________________________________

logo gastromag

Recomandarea

razatoare

Legumele se pot da prin razatoare multifunctionala Caso