Muschi de porc invelit in prosciutto cu sos de mere coapte, servit cu un vin rosu sec, Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti, un vin cu un caracter puternic, robust, cu arome puternice de cirese amare, prune afumate si zmeura proaspata, alegerea perfecta pentru acest preparat.
Ingrediente pentru umplutura muschiului de porc invelit in prosciutto cu sos de mere coapte
• 120 g pesmet;
• 120 ml supa de pui;
• 2 mere verzi, curatate de coaja si de seminte si taiate in cubulete;
• 50 g merisoare;
• 50 g nuci;
• o ceapa rosie, taiata marunt;
• o lingurita de rozmarin proaspat, tocat marunt;
• 2 lingurite de miere;
• sare si piper.
Ingrediente pentru muschi de porc invelit in prosciutto cu sos de mere coapte
• muschi de porc de 1.8 kg;
• Sare;
• Piper;
• 250 g prosciutto;
• 4-5 mere verzi, taiate in sferturi;
• 60 g unt;
• 120 ml supa de pui;
• zeama de la o lamaie;
• 2-3 crengute de rozmarin.
Mod de preparare muschi de porc invelit in prosciutto cu sos de mere coapte
La inceput, pregatim umplutura: intr-un bol amestecam pesmetul cu supa de pui.
Spalam, curatam si taiem merele in cubulete mici. Le adaugam in amestecul de pesmet si supa de pui impreuna cu merisoarele, nucile taiate marunt, ceapa rosie tocata marunt, rozmarinul si cele 2 lingurite de miere. Asezonati cu sare si piper si amestecati bine totul.
Feliati muschiul de porc cu grija, pe lungime astfel incat sa obtineti o bucata de carne dreptunghiulara. Asezati peste ea o foaie de hartie de copt si o nivelati cu sucitorul. Indepartati hartia de copt, asezonati cu sare si piper si puneti umplutura pregatita anterior. Formati o rulada.
Pe blatul de lucru intindeti feliile de prosciutto, puneti rulada la capatul lor si apoi o inveliti cu ele. Legati cu sfoara alimentara astfel incat sa nu se desfaca.
Intr-o tava puneti 4, 5 mere spalate si taiate in sferturi, adaugati 60 g unt taiat cubulete, supa de pui, zeama de la o lamaie si apoi puneti rulada in tava. Adaugati 2, 3 crengute de rozmarin si dati la cuptor in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de o ora.
Cand e gata scoateti muschiul de porc pe un platou si lasati-l se odihneasca.
Serviti feliile de muschi de porc umplut cu merele coapte si cu sosul obtinut alaturi de un pahar de vin Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti, un vin cu echilibriu si astringenta bine temperata, un vin structurat cu un deosebit potential de invechire, ce se asociaza perfect cu feluri principale cu carnuri rosii.
Reteta oferita de www.labucatarie.ro si