Filet Mignon cu sos de mustar

Bucurati-va alaturi de cei dragi de preparatul Filet Mignon cu sos de mustar, ciocnind un pahar de vin rosu Merlot Domeniile Samburesti.

Ingrediente pentru filet Mignon cu sos de mustar

• 4 file-uri de vita de 250-300 g fiecare;
• 2-3 linguri ulei de masline;
• sare;
• piper;
• 50 g unt;
• 500 g ciuperci champignon;
• 2 cepe;
• 300 g smantana de gatit;
• 2 linguri mustar Dijon;
• O lingurita mustar cu boabe.

Mod de preparare filet Mignon cu sos de mustar

Pregatiti file-urile de vita. Stergeti fiecare file astfel incat sa fie perfect uscate si ungeti-le pe ambele partile cu ulei de masline. Condimentati-le cu saresi piper proaspat macinat.
Adaugati file-urile de vita intr-o tigaie neaderenta incinsa si rumeniti-le bine pe toate partile. Apoi, le scoateti pe o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul preincalzit la 150 °C, timp de 8-12 minute.

Intr-o alta tigaie sotati in unt ciupercile taiate felii sau sferturi. La final condimentati cu sare si piper.

In tigaia in care ati pregatit file-urile de vita (exact asa cum a ramas de la file-uri), adaugati ulei de masline si ceapa taiata marunt. Sotati la foc mediu, amestecand continuu pana devine aurie. Apoi adaugati smantana de gatit, mustarul Dijon si mustarul cu boabe.

Lasati pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Pregatiti platoul de servire: adaugati sos, ciuperci, file-ul de vita alaturi de un pahar de vin rosu Merlot Domeniile Samburesti.Veti explora cu intensitate traseul gustativ al acestui Merlot: invaluite in aroma de ciocolata se regasesc scortisoara, prajiturile taranesti, rasinile de pomi fructiferi, sarmul Samburestiului suav, intr-un stil delicat, cu accente feminine.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

 

logo domeniile samburesti

Reteta video

Bucurati-va alaturi de cei dragi de preparatul Filet Mignon cu sos de mustar ciocnind un pahar de vin rosu Merlot Domeniile Samburesti!

Gepostet von La Bucatarie am Donnerstag, 24. September 2020