Ingrediente pentru 2 pizza de 28 cm:
• 400 g faina pentru pizza;
• 30 g drojdie proaspata;
• 200 g apa calda;
• 2 linguri ulei de masline extravirgin;
• sare;
• 120 g zahar;
• 160 g MUTTI-SOS DE ROSII PENTRU PIZZA;
• 200 g mozzarella;
• oregano;
• frunze de busuioc.
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol apa cu uleiul, sarea, drojdia si zaharul. Framantati bine faina cu apa si omogenizati pana obtineti o maia pe care o puneti la dospit (la loc cald, ferit de curent timp de 4 ore). O lasati pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul. O sa rezulte un aluat bine aerisit.
Ungeti tava cu putin ulei de masline sau tapetati cu hartie de copt. Blatul pentru pizza nu il intindeti cu sucitorul. Luati jumatate din cantitate, o asezati in tava apoi cu
degetele presati pana ajungeti pe margini. Cu ajutorul unei furculite intepati suprafata blatului (mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.
Cu ajutorul unei pensule ungeti toata suprafata blatului cu sos de rosii. Asezati mozzarella taiata felii, presarati cu oregano si garnisiti cu frunzulite de busuioc.
Dati la cuptor la 350 °C.
Aceasta reteta culinara a fost oferita de