key visual

Odata cu o variata colectie de produse pentru gratar, Lidl a lansat un nou trend: Grillatarianismul. Cum era de asteptat, carnivorii aveau nevoie sa-si reafirme identitatea.

Kitul grillatarianului

Grillatarianism, un trend care a existat mereu, dar nu avea inca un nume. Grillatarianismul este pentru atunci cand ai pofta de o friptura suculenta, condimentata asa cum trebuie si proaspat luata de pe gratar. Pentru o zi de vara cu prieteni, bere si mici. Pentru amiaza in care ai trecut pe langa un gratar si te-ai hotarat ca asta vrei sa faci si tu seara.

Ce tip de grillatarian esti?

Campania Grillatarian a debutat pe 4 iulie cu un spot-manifesto care prezinta o sumedenie de motive pentru care poti manca oricand o bucata de carne: http://bit.ly/1r0z1Cb.

grilla tarianmemets

Prin intermediul aplicatiei de Facebook gazduita pe pagina de Facebook lidl.ro, in perioada 4 – 17 iulie, poti afla ce tip de grillatarian esti. Exista cinci tipologii create, descrise mai jos.

Sunt tipuri de oameni cu care te duci la gratar. Stii cum suntem, eu vreau si legume la gratar, tu vrei peste, Gigel nici nu ne baga in seama daca nu aude cuvantul „mici”. Si toti salivam cand vecinul face gratar si ajunge mirosul si la noi. De aici si descrierile noastre:

 

grilla tarianmemets 2

Grillatarian clasic: Nu exagerezi cu legumele, dar nici cu carnea. Esti foarte echilibrat. Te-a descris vreodata cineva ca fiind foarte simpatic? Asta pentru ca te intelegi bine cu toata lumea. Acum du-te si fa un gratar, l-ai meritat.

Grillatarian sofisticat: Daca faci un gratar, ai grija sa fie si peste pe el, sau cel putin o friptura de vita. Esti inteligent, sofisticat si extravagant. Unii oameni te pot considera pretentios, dar acei oameni nu te intereseaza.

Grillatarian mai mult Miciatarian: Nu are mici? Nu se numeste gratar. Esti clasic, amuzant si putin imprastiat. Cateodata poate prea petrecaret. Ai grija sa nu-ti sara prea repede mustarul.

grilla tarianmemets 3

Grillatarian fericit ca exista termenul Grillatarian: Iubesti burgerii si gratarul este momentul perfect sa-ti exersezi talentele de bucatar. Esti cool fara efort si ai o multime de prieteni. Multi oameni au pareri puternice despre tine dar asta este OK.

Grillatarianul cu certificat de Grillatarian: Esti maestrul gratarului. Cel mai mult iti place friptura de porc, dar te intelegi bine cu aproape orice carne. Poti aprecia si lucrurile sofisticate si lucrurile simple dar placute. Si la finalul zilei, faci o multime de oameni fericiti.

grilla tarianmemets 4

30 de vouchere zilnice sau 100 de kit-uri de grillatarian

Utilizatorii pot castiga premii zilnice – cate 30 de vouchere de cumparaturi a cate 50 de lei – sau 100 de kit-uri grillatarian.

Un kit cuprinde un ghid al grillatarianului, un sort de gratar cu un mesaj amuzant si un gratar instant, de unica folosinta. Acestea se acorda prin tragere la sorti la sfarsitul campaniei. Pentru a spori sansele la extragerea finala, fanii de pe Facebook au la dispozitie intrebari zilnice care ofera mereu informatii noi din universul grillatarianului.

grilla tarianmemets 5

Memets

In aplicatie, exista o categorie de Memets – o serie de mesaje amuzante cu care utilizatorii se pot identifica: „I turn grills on”, „Eu nu mananc mereu carne, dar si cand mananc este pentru ca vreau”, „Meat busters” etc. Butonul de share este la indemana si astfel utilizatorii pot distribui pe Facebook cu usurinta mesajul preferat.