brocoli cu sunca

Ingrediente:

  • 400 g broccoli;
  • 300 g sunca taiata cubulete;
  • 200 g mozzarella rasa;
  • 1 ardei gras, taiat cubulete;
  • 2 fire ceapa verde;
  • sare, piper si ce alte condimente va mai plac;
  • 8-10 oua.

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190C si se unge cu ulei un vas termorezistent.Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se adauga broccoli pentru 2 minute. Apoi se pune totul intr-o strecuratoare si se lasa sa se usuce bine. Intre timp se taie sunca si ardeiul cubulete.In vasul uns, se aseaza intai broccoli, apoi cubuletele de sunca, ardeiul gras si la final se presara mozzarella rasa pe deasupra si ceapa verde si se asezoneaza cu sare, piper si ce alte condimente preferati. Se bat ouale si se toarna peste ingredientele din vas. Cu ajutorul unei furculite, se amesteca bine totul, pana cand toate ingredientele sunt acoperite cu ou. Se da la cuptor pentru 35-45 de minute, pana cand se leaga compozitia si devine usor maronie (daca folositi 10 oua, probabil va fi mai aproape de 45 de minute timpul de coacere, dar verificati dupa 30 de minute).Se serveste fierbinte, cu smantana daca doriti. Se poate pastra la frigider pentru o saptamana si o reincaziti la microunde, dar e buna si rece.

Sursa: http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

logo1

Recomandarea

 

vas cu capac

Broccoli cu sunca, mozzarella si ou la cuptor se poate prepara in Vasul rotund cu capac termorezistent Fat Free