lasagna cu rosii coapte si mazare

Ingrediente:

  • foi de lasagna;
  • 3 dovlecei mici;
  • 3 rosii bine coapte;
  • 100 g parmezan;
  • 4 linguri mazare;
  • 2 – 3 linguri de ulei.

Ingrediente pentru sosul bechamel:

  • 300 ml lapte;
  • 3 linguri rase de faina;
  • 1 lingura unt;
  • sare;
  • piper alb.

Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului bechamel puneti laptele la fiert, adaugati putina sare si piper alb, apoi faina si amestecati bine cu telul pana cand incepe sa se ingroase. Luati de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se incorporeaza perfect.

Separat, taiati dovleceii felii subtiri, apoi ii presarati cu sare si ii lasati 15 minute dupa care ii puneti la scurs. Ii rumeniti usor pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta ( unsa cu foarte putin ulei) si apoi ii puneti deoparte.

Ungeti o forma termorezistenta cu unt, adaugati sosul bechamel, puneti un rand de foi de lasagna, peste care puneti un strat de felii de dovlecei, un strat de felii de rosii, parmezan ras si mazarea. Repetati operatiunea pana la terminarea ingredientelor. Peste ultimul strat de foi se pune sos bechamel si se presara parmezan.

Puneti forma la cuptor pentru aproximativ 30 – 40 minute. Se consuma calda sau rece.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!