Peste posat in apa aromata cu legume si ierburi

Peste posat in apa aromata cu legume si ierburi, un preparat care se potriveste perfect cu un vin alb, Chardonnay Domeniile Samburesti.

Ingrediente pentru peste posat in apa aromata cu legume si ierburi

• 2 dorade de aproximativ 350 g fiecare;
• Sare;
• Piper;
• 2 legaturi de patrunjel;
• 1 lamaie;
• Ulei de masline;
• 2 fire ceapa verde;
• ½ fenicul;
• Un morcov;
• Usturoi;
• ½ ardei iute;
• 200 g rosii cherry;
• 8-10 masline kalamata;
• 150 ml vin Chardonnay Domeniile Samburesti;
• 300 ml apa.

Mod de preparare peste posat in apa aromata cu legume si ierburi

Spalati, curatati si crestati pestele pe ambele parti pentru a permite aromelor sa patrunda mai usor si pentru a se gati mai repede. Asezonati cu sare si piper atat la exterior cat si la interior.

In interior, adaugati patrunjel (o legatura), distribuit uniform pentru ambii pesti si o lamaie taiata felii. Acoperiti cu folie si lasati-l la frigider pana pregatiti restul.

Spalati, curatati si taiati ceapa verde, feniculul, morcovul. Rosiile cherry taiati-le in sferturi, iar usturoiul si ardeiul iute in feliute subtiri.

Intr-o tigaie, adaugati ulei de masline, apoi puneti pe rand ceapa verde, feniculul, morcovul, amestecand continuu si caliti timp de 4 minute. Apoi adaugati usturoiul, ardeiul iute, rosiile cherry si maslinele carora le scoateti samburii (apasandu-le cu lama unui cutit).

Amestecati, asezonati cu sare, mai lasati 1, 2 minute pe foc si apoi asezati pestii deasupra legumelor. Turnati vinul Chardonnay Domeniile Samburesti si lasati pe foc pana se evapora alcoolul, apoi adaugati si apa, acoperiti tigaia si lasati sa fiarba inabusit 8 -10 minute. La urma, adaugati patrunjelul tocat.

Descoperiti tigaia si mai lasati pestele 1 min pe foc, stropindu-l incontinuu in acest timp cu zeama din tigaie, cu ajutorul unei linguri. Scoateti pestele pe un platou, puneti si legume si zeama pe deasupra, stropiti cu un pic de ulei de masline si serviti.

Pestele posat in apa aromata cu legume si ierburi se serveste alaturi de un pahar de vin alb.

Recomandarea Domeniilor Samburesti este vinul Chardonnay Domeniile Samburesti, un adevaratul rege al vinurilor albe, datorita culorii vesele si luminoase, galben-aurie. Acesta,  devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei, a miresmei florilor de pomi fructiferi si onctuozitatii care persista intr-un gust innobilat de migdale.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video

Peste posat in apa aromata cu legume si ierburi

Serviti alaturi de un pahar de vin alb Chardonnay Domeniile Samburesti, un peste posat in apa aromata cu legume si ierburi!Vinul Chardonnay @Domeniile Samburesti este un adevarat rege al vinurilor albe, datorita culorii vesele si luminoase, galben-aurie. Acesta, devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei, a miresmei florilor de pomi fructiferi si onctuozitatii care persista intr-un gust innobilat de migdale.

Gepostet von La Bucatarie am Freitag, 24. April 2020