placinta cu spanac

Ingrediente pentru foi:

  • 1/2 kg faina;
  • 1 lingura sare mare;
  • apa cat cuprinde;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1 lingura otet;

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 kg spanac, fiert scurs si tocat;
  • 1 kg de branza tofu, rasa;
  • o ceasca orez;
  • o ceapa, tocata marunt.

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele pentru foi si formam o coca pe care o impartim in doua, pentru doua foi. Se caleste ceapa, se adauga spanacul, punem putina apa si adaugam si orezul. Lasam sa fiarba, dupa care lasam la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam branza tofu. Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, dupa care umplutura si apoi a doua foaie. O crestam un pic, nu pana jos, asta o sa ajute in a portiona placinta mai bine. Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, la o temperatura de 180 °C.

Sursa: http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2011/03/retete-de-post-placinta-cu-spanac.html

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

_____________________________________

logo gastromag

Recomandarea

 

setstartPlacinta se poate servi cu ajutorul tacamurilor (furculita si cutit) din setul de tacamuri Starterset Esmeyer