
Ingrediente pentru foi:
- 1/2 kg faina;
- 1 lingura sare mare;
- apa cat cuprinde;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 lingura otet;
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 kg spanac, fiert scurs si tocat;
- 1 kg de branza tofu, rasa;
- o ceasca orez;
- o ceapa, tocata marunt.
Mod de preparare:
Amestecam toate ingredientele pentru foi si formam o coca pe care o impartim in doua, pentru doua foi. Se caleste ceapa, se adauga spanacul, punem putina apa si adaugam si orezul. Lasam sa fiarba, dupa care lasam la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam branza tofu. Intr-o tava rotunda, pe care am tapetat-o, punem prima foaie, dupa care umplutura si apoi a doua foaie. O crestam un pic, nu pana jos, asta o sa ajute in a portiona placinta mai bine. Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, la o temperatura de 180 °C.
Sursa: http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2011/03/retete-de-post-placinta-cu-spanac.html
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !
_____________________________________
Recomandarea
Placinta se poate servi cu ajutorul tacamurilor (furculita si cutit) din setul de tacamuri Starterset Esmeyer