
Ingrediente:
• 200 g faina;
• 200 g unt;
• 150 g nuca macinata sau migdale;
• 2 galbenusuri de ou;
• 100 g zahar praf;
• un praf de sare;
• 200 g gem de gutui;
• 200 g ciocolata menaj;
• 50 g unt;
• 2 linguri de lapte.
Mod de preparare:
Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul, untul, sarea si galbenusurile de ou si framantati bine pana obtineti un aluat omogen. Daca este prea moale, adaugati putina faina in plus. Impachetati aluatul astfel obtinut in folie alimentara si puneti-l la rece pentru cel putin o ora sau il puteti lasa si pentru a doua zi.
Intindeti aluatul fraged la o grosime de 4 – 5 mm pe o suprafata de lucru pe care ati presarat faina inainte. Decupati rondele in aluat cu o forma rotunda cu diametrul de 8 – 9 mm. Restul de aluat care pica la decupaj il framantati, il intindeti si il decupati din nou. Rondelele astfel obtinute le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coaceti in cuptorul preincalzit la 175°C. Dupa ce le scoateti din cuptor, le lasati la racit si apoi ungeti o rondea cu gem de gutui sau de caise (in functie de ce aveti si de ce va place; puteti pune si crema de vanilie in locul gemului) si lipiti cu o alta rondea. Astfel obtinute, islerele se glazureaza cu ciocolata.
Mod de preparare glazura de ciocolata:
Rupeti ciocolata in bucati mari. Intr-un vas adaugati 2 linguri de lapte si 50 g unt. Vasul cu ciocolata il puneti pe baie de aburi pana se topeste. Lasati putin la racit (foarte putin) si apoi scufundati islerele gata preparate in glazura de ciocolata si le puneti la scurs pe un gratar.
Este o reteta foarte usor de facut si foarte delicioasa.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!