
Vrei un desert simplu, rapid si ultra- ciocolatos? Aceste briose cu ciocolata fara faina, preparate doar cu oua, unt si ciocolata sunt perfecte pentru orice pofta de dulce. Rezultatul? Briose dense, fragede si cu interior fondant, gata in mai putin de 15 minute!
Ingrediente pentru briose cu ciocolata, fara faina:
- 200 g ciocolata;
- 100 g unt;
- 4 oua.
Mod de pregatire briose cu ciocolata, fara faina:
- Preincalzeste cuptorul la 180 °C si tapeteaza o tava de briose cu hartii speciale, colorate.
- Topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie, amestecand pana devin o crema omogena.
- Separat, bate ouale usor, doar cat sa se omogenizeze. Incorporeaza-le in ciocolata topita, amestecand usor.
- Toarna compozitia in formele de briose, umplandu-le cam ¾ din volum.
- Coace 10-12 minute. Marginile trebuie sa fie ferme, iar centrul moale si fondant.
- Lasa-le sa se raceasca 5 minute inainte de servire – se servesc cel mai bine calde.
Sfaturi pentru cele mai bune briose fara faina:
- Nu le coace prea mult pentru ca se vor intari.
- Pentru un plus de textura, poti adauga fulgi de ciocolata sau nuci tocate.
- Se pot servi cu frisca, fructe sau inghetata.
Pofta buna cu voie buna!


































