Tarta cu cirese si capsuni

Ingredientepentru umplutura:

  • 600 g cirese;
  • 300 g capsuni;
  • o jumatate de lamaie;
  • 5 linguri de zahar;
  • 3 linguri amidon de porumb;
  • un pliculet de zahar vanilat;
  • 30 g unt.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina;
  • 150-170 g unt;
  • 1 lingura de zahar;
  • sare si 6 linguri de apa rece.

Ingrediente pentru ornat:

  • 1 lingura de zahar;
  • 1 lingura de lapte.

Ingrediente pentru uns tava:

  • 50 g unt.

Mod de preparare:

  • Se incinge cuptorul la 220 °C.

Pentru aluat: se amesteca bine faina, untul zaharul, sarea si apa, pana se obtine un aluat omogen care nu se lipeste de maini.Se imparte aluatul in doua si se da la frigider cat timp se prepara umplutura.
Pentru umplutura: Se spala bine ciresele si capsunile, se rup coditele, se scot samburii cireselor si se taie capsunile in doua sau in patru daca sunt mai mari. Se pun intr-o tigaie la foc mic, se stoarce lamaia peste ele, se adauga 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba incet 8-10 minute. La sfarsit, se adauga amidonul.Se intind doua foi de aluat, rotunde, un pic mai mari decat tava in care se prepara tarta.Se unge tava cu unt si se pune prima foaie. Se toarna umplutura impreuna cu zeama lasata. Se taie untul in bucatele mici si se imprastie peste tarta. Aluatul ramas, se taie in fasii de 2, 3 cm latime si se aseaza astfel incat sa se formeze o plasa cu ochiuri. Se porneste de la centru spre margine.Se unge aluatul de deasupra cu lapte si se presara o lingura de zahar.Se unesc cele doua straturi de aluat presand usor, pe margini cu o furculita. Se introduce tarta in cuptorul incins la 220 °C. Dupa 15 minute se reduce temperatura la 190 °C. Se mai lasa aproximativ 45 min pana cand aluatul devine auriu inchis. Se lasa tarta sa se raceasca complet. Se taie in triunghiuri.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

______________________________________

logogastromag

Recomandarea

forma tarta

Pentru tarta se poate folosi forma tarta teflonata cu baza detasabila Pyrex