Creveti flambati cu scotch whisky

 

Creveti flambati cu scotch whisky, o reteta usoara, dar delicioasa, cu care va surprindeti familia si prietenii. Ideala pentru zilele toride de vara si nu doar. Nu ezitati sa o incercati!

Ingrediente pentru creveti flambati cu scotch whisky:

  • 200 g creveti decorticate;
  • 100 ml scotch whiskey;
  • 50 g unt;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • ½ lamaie;
  • 50 g alune crude taiate;
  • 1 fir de ceapa verde;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare pentru creveti flambati cu scotch whisky:

Topiti untul intr-o tigaie si sotati crevetii timp de 1 minut. Daca sunt congelati, sotati-i pana cand apa rezultata din dezghetare incepe sa se evapore. Adaugati whiskey-ul si inclinati tigaia in timp ce sfaraie puternic pentru a aprinde alcoolul. Miscati tigaia pana cand se epuizeaza flacara. Scoateti crevetii cu o spumiera si acoperiti-i sa nu se raceasca. Adaugati in untul ramas in tigaie pasta de rosii dizolvata intr-o lingura de apa si smantana si amestecati pe foc mic pana incepe sa fiarba.Tineti pe foc 1 minut sau pana incepe sa se ingroase putin. Stingeti cu zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper. Adaugati crevetii in sos si mai dati-i o data in foc. Adaugati ceapa tocata (inclusiv frunzele) si alunele doar in farfurie. Serviti cu garnitura de orez, cu spaghete sau pur si simplu, in functie de preferinte.

www.labucatarie.ro va ureaza pofta buna!