Linguine cu fructe de mare, un preparat gustos, care are savoare, datorita ingredientului magic si anume, vinul Roze Domeniile Samburesti, un vin ce are “placerea déjà in culoare”.
Ingrediente pentru linguine cu fructe de mare
• Ulei de masline;
• 5 catei de usturoi;
• 1 ceapa;
• 3, 4 file-uri de ansoa;
• 1 kg midii proaspete sau congelate;
• 300 g rosii cherry;
• Coaja de la o lamaie;
• 200 g creveti proaspeti sau congelati;
• Sare;
• 400 g linguine;
• 250 ml vin roze Domeniile Samburesti;
• Patrunjel proaspat.
Mod de pregatire linguine cu fructe de mare
Curatati si clatiti bine midiile. Spalati si curatati crevetii.
Intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul taiate marunt, in 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati file-urile de ansoa si lasati pe foc cateva minute pana se inmoaie legumele si file-urile de ansoa se topesc.
Adaugati midiile si vinul Roze Domeniile Samburesti, acoperiti tigaia si lasati sa se gateasca 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Scoateti midiile din tigaie si lasati-le deoparte.
In zeama care a ramas in tigaie dupa ce ati scos midiile, adaugati rosiile cherry si coaja de lamaie si gatiti-le 6 – 7 minute. Nu mai e nevoie sa adaugati sare. Midiile sunt sarate natural, iar file-urile de ansoa sunt si ele sarate.
Adaugati crevetii si gatiti-I 2-3 minute. Adaugati inapoi in tigaie midiile, eventual scotand inainte o parte din cochilii, amestecati si lasati-le deoparte pana fierb pastele.
Adaugati sare si fierbeti linguini conform intructiunilor de pe ambalaj.
Cand sunt gata, puneti din nou tigaia pe foc si adaugati si pastele. La final, stropiti cu putin ulei de masline si puneti patrunjel din belsug.
Asortati acest preparat cu un pahar rece de vin Roze Domeniile Samburesti, vin care cucereste imediat pe oricine.
Reteta oferita de www.labucatarie.ro si
Reteta video
Linguine cu fructe de mare, un preparat gustos, care are savoare, datorita ingredientului magic si anume, vinul Roze Domeniile Samburesti, un vin ce are “placerea déjà in culoare”.
Gepostet von La Bucatarie am Montag, 6. Juli 2020