File de somon in sos Dijon

Aroma florala discreta, catifelata si tandra, culoarea galbena, vesela si luminosa a vinului Chardonnay Chateau Valvis se asociaza perfect cu preparatul cu sos cremos, cum este file-ul de somon in sos Dijon.

Ingrediente pentru file de somon in sos Dijon

• 20 g miere;
• 60 g unt topit;
• 50 g mustar Dijon;
• 30 g pesmet;
• patrunjel tocat;
• 30 g nuci;
• 500 g somon;
• Sare;
• Piper.

Ingrediente pentru sparanghel si capere

• 2 linguri ulei de masline;
• 1 lingura mustar Dijon;
• Zeama de la o lamaie;
• 2 catei de usturoi;
• 2 linguri de capere;
• ½ legatura patrunjel;
• Sare;
• O legatura de sparanghel.

Mod de preparare file de somon in sos Dijon

Amestecati intr-un bol mierea, untul topit si mustarul. Intr-un alt bol amestecati pesmetul, patrunjelul si nucile.

Spalati si portionati somonul si asezonati-l cu sare si piper. Apoi il puneti intr-un vas termorezistent in care adaugati putin ulei de masline.

Ungeti somonul cu amestecul de mustar, miere si unt. Presarati peste el amestecul de pesmet, nuci si patrunjel. Dati la cuptor timp de 20 – 25 de minute, la 180°C.

Pentru vinegreta amestecati intr-un bol uleiul de masline, mustarul Dijon si zeama de lamaie, emulsificand cu o furculita. Adaugati usturoiul zdrobit, caperele si patrunjelul tocat.

Pregatiti sparanghelul, rupand capetele lemnoase. Puneti la fiert apa cu sare pentru a blansa sparanghelul, pregatind deoparte si un vas cu apa foarte rece, eventual cu cuburi de gheata, ca sa opriti procesul termic. Cand fierbe apa puneti sparanghelul si lasati sa se gateasca 3-4 minute, cat poate fi patruns cu o furculita, dar totusi sa ramana ferm. Scoateti-l si puneti-l imediat in apa cu gheata, apoi scoateti-l pe o farfurie.

Turnati vinegreta peste sparanghel, amestecand usor.

Serviti somonul cu sparanghel si vinegreta, alaturi de un pahar de vin Chardonnay Chateau Valvis, un vin echilibrat care imbina cu eleganta si armonie notele de aciditate si aromele de vanilie cu onctuozitatea.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

 

logo domeniile samburesti

Reteta video

Aroma florala discreta, catifelata si tandra, culoarea galbena, vesela si luminosa a vinului Chardonnay Chateau Valvis…

Gepostet von La Bucatarie am Montag, 13. Juli 2020