Pui cu lamaie si unt

Traieste o experienta culinara inedita, savurand un pahar de vin alb Chardonnay Domeniile Samburesti asociat cu un preparat delicios, pui cu lamaie si unt. Gusturile si aromele se intrepatrund, oferindu-va momente delicioase impreuna.

Ingrediente pentru pui cu lamaie si unt

• o lingura ulei de masline;
• 50 g unt, taiat cubulete;
• 4 buc piept de pui;
• 50 g unt, taiat cubulete;
• 4 catei de usturoi;
• 100 ml vin Chardonnay Domeniile Samburesti
• 200 ml smantana;
• Coaja de la o lamaie;
• Cimbru;
• Rozmarin;
• 1 lamaie;
• Piper;
• 1 legatura patrunjel.

Mod de preparare pui cu lamaie si unt

Spalati, uscati si asezonati cu sare si piper pieptul de pui.

Puneti intr-o tigaie ulei, untul taiat cubulete si amestecati pana se topeste untul. Apoi, adaugati pieptul de pui si lasati-l 3, 4 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos. Scoateti pieptul de pui pe o tava si lasati-l deoparte.

In tigaia in care s-a rumenit pieptul de pui, adaugati 50 g unt, taiat cubulete, usturoiul tocat marunt si amestecati pana se topeste untul, apoi adaugati vinul Chardonnay Domeniile Samburesti, smantana lichida, coaja de la o lamaie si amestecati bine totul.

Puneti si crengutele de cimbru si rozmarin si mai lasati 3, 4 minute pana cand sosul incepe sa se ingroase. Adaugati pieptul de pui pregatit mai devreme, acoperindu-l cu sos. Puneti si feliile de lamaie, mai lasati cateva minute pe foc, asezonati cu piper si patrunjel proaspat tocat.

Vinul Chardonnay Domeniile Samburesti asociat cu puiul cu lamaie si unt, un adevarat rege al vinurilor albe, devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei a miresmei florilor de pomi fructiferi si onctuozitatii care persista intr-un gust innobilat de migdale. Are o culoare vesela si luminoasa, galben aurie.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video

 

Pui cu lamaie si unt

Traieste o experienta culinara inedita, savurand un pahar de vin alb Chardonnay Domeniile Samburesti, asociat cu un preparat delicios- pui cu lamaie si unt. Gusturile si aromele se intrepatrund, oferind momente delicioase alaturi de cei dragi.

Gepostet von La Bucatarie am Montag, 3. August 2020