Somon marinat cu mamaliga si Mutti rosii decojite

Timp de gatit: 30 de minute.

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru peste:
• 4 bucati file de somon: 150 g fiecare;
• 4 linguri ulei de masline extravirgin;
• 1 mic buchet de cimbru proaspat;
• piper macinat;
• sare.

Pentru mamaliga:

• 200 g malai (faina de porumb);
• 80 g Mutti -dublu concentrat de rosii;
• 250 g lapte semi-degresat;
• 250 g apa;
• piper macinat;
• sare;
• 50 g de masline negre;
• ulei de masline.

Pentru sos:
• 400 g Mutti-Rosii decojite;
• 1 ceapa alba;
• Ierburi: usturoi, cimbru, frunze de dafin;
• piper;
• sare;
• 2 linguri de ulei de masline extravirgin;
• 6/7 frunze de busuioc tocat.

Mod de preparare:

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie la 80°C. Asezonati somonul cu sare si piper si prajiti-l la foc mic timp de 15 minute impreuna cu crengutele de cimbru in uleiul incins. Dupa preparare, somonul trebuie sa isi pastreze in continuare culoarea roz.
Puneti apa si laptele la foc impreuna cu Mutti -dublu concentrat de rosii, sare si piper. Puneti malaiul si amestecati pana cand mamaliga este vartoasa, cremoasa, dar suficient de moale incat sa curga incet de pe lingura. Apoi adaugati maslinele feliate si puneti mamaliga, de 2 cm grosime, pe o tava, dupa care puneti la frigider timp de 30 minute sa se raceasca mai bine. Taiati mamaliga in forma patrata si puneti-o pe grill.
Tocati marunt ceapa, apoi prajiti-o in uleiul de masline si un praf de sare. Adaugati Mutti-rosii decojite pe care le zdrobiti putin impreuna cu busuiocul si celelalte ierburi si pregatiti timp de 30 minute. Asezonati cu sare si piper. Serviti somonul cald alaturi de mamaliga si sosul de rosii.

Mutti va ureaza Pofta buna!

Aceasta reteta culinara este oferita de

Somon marinat cu mamaliga si Mutti rosii decojite