Victoria Sponge Roze Domeniile Samburesti

Victoria Sponge este un desert perfect pentru orice ocazie. Este un desert clasic, delicios si potrivit pentru o intalnire cu cei dragi, alaturi de un pahar de vin Roze Domeniile Samburesti, vin ce are „plăcerea déjà in culoare”.

Ingrediente pentru Victoria Sponge

• 180 g unt (la temperatura camerei);
• 180 g zahar pudra;
• 2 plicuri zahar vanilinat;
• 3 oua;
• 180 g faina;
• 1 plic praf de copt;
• 200 ml smantana pentru frisca;
• 100 g gem de zmeura;
• Zahar pudra pentru ornate;
• Capsuni proaspete.

Mod de preparare Victoria Sponge

Preincalziticuptorul la 180°C.

Intr-un bol, puneti untul care se afla la temperatura camerei, zaharul pudra si zaharul vanilinat. Mixati bine pana se omogenizeaza totul si obtineti o compozitie cremoasa si zaharul este topit. Apoi, adaugati ouale si mixati in continuare. Adaugati faina si praful de copt si amestecati usor cu o spatula.

Ungeti cu unt doua forme de tort cu inel detasabil de 18 cm si puneti compozitia in cele 2 forme. Bagati la cuptor, la 180°C timp de 20 – 25 minute sau pana cand capata o culoare usor aurie si incepe sa se desprinda de pe margini.

Scoateti din tavi si lasati blaturile sa se raceasca complet.

Intre timp, puneti smantana pentru frisca intr-un bol, adaugati si zaharul vanilinat si mixati bine totul.Pe unul din blaturi, puneti un strat de gem de zmeura, frisca batuta si apoi puneti deasupra celalalt blat. Pudrati cu zahar pudra, apoi adaugati capsuni proaspete taiate jumatati, pudrati din nou cu zahar pudra si apoi lasati la rece pentru minim 2, 3 ore inainte de servire.

Gustul viu al Roze-ului de Samburesti, un amestec de cirese de mai, fragi si coacaze, se asezoneaza perfect cu o savuroasa felie de tort Victoria Sponge si cucereste imediat pe oricine. Este un vin frumos, nascut din Cabernet Sauvignon care se serveste rece, sa se infioare paharul!

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video

 

Victoria Sponge, un desert perfect pentru orice ocazie

Gustul viu al Roze-ului Domeniile Samburesti, un amestec de cirese de mai, fragi si coacaze, se asezoneaza perfect cu o savuroasa felie de tort Victoria Sponge si cucereste imediat pe oricine. Este un vin frumos, nascut din Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti, care se serveste rece, sa se infioare paharul!Vinul Roze Domeniile Samburesti are "plăcerea déjà in culoare"!

Gepostet von La Bucatarie am Samstag, 9. Mai 2020