Fursecuri curcubeu

Aceste fursecuri le puteti prepara alaturi de copii, pe care ii puteti pune sa le inmoaie in bomboanele colorate pentru decor.




Ingrediente (pentru 22 de bucati):

• 175 g unt moale;
• 50 g zahar brun;
• 50 g zahar farin;
• 2 galbenusuri;
• 2 linguri extract de vanilie;
• 300 g faina;
• coaja rasa si sucul de la 1 portocala;
• 140 g zahar farin, cernut bomboane pentru décor.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 200°C. Amestecati untul cu cele doua tipuri de zahar (50 g brun, 50 g farin), galbenusurile si vanilia. Folositi o lingura de lemn si amestecati bine pana cand capata o consistenta cremoasa. Amestecati apoi faina in 2 transe si coaja rasa de portocala.
Puneti-i pe cei mici la treaba si faceti impreuna 22 de bilute din aluat de marimea unei nuci pe care sa le asezati intr-o tava pe hartie de copt. Coaceti fursecurile la cuptor timp de 15 minute pana cand devin aurii. Lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, amestecati 140 g zahar farin cu sucul de portocala pentru a face o glazura varscoasa. Inmuia-ti fiecare fursec pe jumatate in glazura si apoi tavaliti-l prin bombonicile colorate.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro/