Idei in gospodarie, solutii salvatoare, sfaturi utile si practice pe care e bine sa le urmati si sa le impartasiti cu prietenii.

  • Glazura de zahar

Pentru a nu mai fi dulce si pentru a avea un gust deosebit, amestecati in zaharul pudra zeama de portocala sau lamaie. Glazura trebuie intinsa pe prajitura cand este calda pentru a se usca bine. Glazura va fi de culoare roz daca incorporati zeama de visine sau portocalie daca incorporati suc de morcovi.

  • Gusturi imbinate

Mancarurile dulci devin mai gustoase daca puneti un pic de sare, iar cele sarate mai delicate daca puneti un pic de zahar.

  • Lamaia

Pentru a evita uscarea unei lamai injumatatite, asezati-o cu partea taiata in jos intr-o cana in care ati imprastiat putin zahar. Lamaia devine mai zemoasa daca inainte de folosire o cufundati in apa fierbinte sau o rostogoliti, apasand-o usor intre suprafata mesei si palma. De multe ori aveti nevoie doar de cateva picaturi de zeama de lamaie si va intrebati daca e ok sa incepeti una noua. Ei bine, nu este neaparat nevoie! Faceti o gaura mica in lamaie si in felul acesta puteti obtine sucul in picaturi.