
Condimentati-va mancarurile fara grija si dupa cum va place.Cu siguranta, veti dori ca aromele preferate sa le aveti la fiecare fel de mancare.
Plantele uscate este bine sa le pastrati bine inchise, pentru a nu raspandi miros.
Pentru a spori puterea de condimentare a plantelor uscate, zdrobiti-le intre degetul mare si cel aratator.
Va oferim cateva sfaturi despre cum puteti combina legumele cu plante aromatice sau condimente.
• Conopida se poate combina cu marar, ardei rosu asezonat cu curry sau lamaie asezonata cu tarhon.
• Mazarea merge foarte bine cu menta.
• Anasonul merge cu pulpa de lamaie.
• Castravetii combinati cu marar si asezonat cu piper, ardei iute, lamaie, tarhon sau cimbru.
• Morcovii merg cu fenicul, cimbru, marar, coriandru, busuioc, menta sau rozmarin.
• Guliile cu ardei, marar, coriandru, leustean, tarhon.
• Varza o puteti asezona cu coriandru, tarhon sau chimen.
• Varza alba merge bine cu ardei, nucsoara, patrunjel, maghiran sau leustean.
• Varza rosie asezonati-o cu enibahar sau pulbere de alge.
• Varza acra merge cu cimbru, chimen, tarhon sau ienupar.
• Usturoiul merge cu marar, ardei, piper, chimen, curry.
• Ardeii capia rosii ii asezonati cu busuioc.
• Ciupercile merg cu ceapa, patrunjel, nucsoara, rozmarin, usturoi, ardei gras, cimbru, patrunjel, pulpa de lamaie.
• Sfecla rosie se combina cu piper, coriandru sau leustean.
• Ridichiile merg cu chimen, ardei sau leustean.
• Telina cu tarhon sau busuioc.
• Spanacul merge foarte bine cu coriandru.
• Rosiile merg cu ceapa, busuioc, cimbru, ardei, marar sau putin maghiran.
• Dovleceii ii puteti asezona cu enibahar, busuioc sau rozmarin.
• Salata merge cu busuioc, curry, marar, tarhon, usturoi, busuioc, salvie, ceapa, pulpa de lamaie sau anason.