fructe uscate

Fructele uscate si darurile lor minunate

Suntem binecuvantati in acest anotimp cu o bogatie de fructe. Ele ne asigura necesarul zilnic de vitamine si prospetimea organismului. Cand insa, pomii nu mai sunt in rod exista posibilitatea de a ne procura fibrele, mineralele si vitaminele din fructele uscate.
Acestea se pastreaza un timp indelungat si sunt recomandate copiilor, sportivilor, varstnicilorr pentru ca furnizeaza rapid o importanta cantitate de calorii.

Le putem obtine simplu, achizitionand un aparat de deshidratare sau le putem pur si simplu usca in cuptor.

Pentru aceasta e nevoie de o tava, o foaie de copt si fructele preferate.

Merele, perele spre exemplu, se spala, se curata de coaja si de samburi, se taie in felii subtiri si se aseaza pe foaia de copt lasand spatiu intre felii, apoi se introduc la cuptor, la foc mic. Cele cu sambure mare, care nu merg curatate, cum sunt prunele, visinele sau ciresele, se introduc intregi la cuptor si necesita un timp de uscare mai indelungat.
Se scot din cuptor dupa ce devin moi, nu complet uscate, se lasa sa se raceasca si sa se usuce aprozimativ 12 ore, apoi se introduc in pungi de hartie si se depoziteaza in camara.

fructe uscate 1

Conform site-ului www.sfatnaturist.ro , nutritionistii recomanda „sa mananci portii echilibrate de fructe uscate, deoarece continutul mare de zahar poate duce la cresterea glicemiei din sange si la cresterea in greutate”.

fructe uscate 2

Prunele se pot inmuia in apa sau se poate face o mancare delicioasa din ele (ca o tocanita). Ele sunt un bun ajutator al celor care au probleme cu digestia,un excelent laxativ pentru persoanele constipate. Restul fructelor uscate pot fi consumate ca atare sau pot fi adaugate in salate si iaurturi.

www.labucatarie.ro va ureaza multa sanatate si sa aveti grija de voi!