din secretele aluatului de placinta

Va dezvaluim cate din secretele aluatului de placinte, care este un aluat nedospit, alcatuit din faina, grasime (untura, unt, margarina, ulei), apa si sare.

Pentru buna reusita a acestui tip de aluat este foarte important sa se foloseasca faina de foarte buna calitate. Daca faina nu este de calitate buna, aluatul nu are elasticitate si se rupe atunci cand se intinde in foaie.

Daca aluatul de placinte nu este lasat in repaus, nu se poate intinde usor in foaie, foile se rup sau sunt neuniforme.

Daca nu se foloseste destula grasime, foile sunt prea uscate si se rup usor.
Aluatul simplu de placinte si foile de strudel (foile grecesti) se pot pastra mai multa vreme in frigider.In acest caz, intre foi se presara amidon.

Foile de placinta se pot umple cu umpluturi dulci sau sarate, la alegere: branza, spanac, varza, ciuperci, carne, cartofi fierti, praz, mere, branza dulce cu stafide.

Cand se scot preparatele cu foi de placinta din cuptor este bine sa se taie calde sis a fie stropite cu putina apa, pentru a nu se sfarama si rupe foile de deasupra.

www.labucatarie.ro va ureaza multa inspiratie in bucatarie!