sticla de vin rosu

Cred ca oricui i s-a intamplat macar o data sa uite sticla de vin inceputa pe masa peste noapte. De cele mai multe ori, vinul isi schimba gustul si nu mai este atat de bun pentru baut…




Si atunci ce-i de facut? Solutia nu este sa-l aruncam. Exista mai multe modalitati de a-l valorifica.

Iata cateva idei:

Otet de vin facut in casa

otet de vin

Otetul facut in casa, obtinut din vin, este mult mai sanatos decat cel din comert si da o aroma deosebita mancarurilor gatite sau salatelor.

Ingrediente din otet din vin facut in casa

• 1 cana vin rosu sau alb;

• 3 linguri otet din comert.

Mod de preparare otet din vin facut in casa

Turnati vinul pe care vreti sa-l transformati in otet intr-un vas, adaugati otetul si amestecati bine. Acoperiti cu un servet de bucatarie si lasati-l timp de 1-2 saptamani, pana cand capata gust de otet. Mutati-l intr-o sticla de sticla cu dop si folositi-l oricand aveti nevoie.