midii

Scoicile, odinioara o raritate, au devenit din ce in e mai folosite in retetele exotice sau de vara. Desi le puteti gasi pre-fierte, ideal este sa folositi numai scoici proaspete, cumparate in ziua respectiva, dar pe care trebuie sa le fierbeti acasa.

Este foarte simplu sa le fierbeti acasa

1. Scoicile pe care le alegeti trebuie sa fie proaspete si sa stea inchise, iar daca nu se inchid rapid, la un simplu bobarnac, inseamna ca nu trebuie sa intre in punga voastra de cumparaturi.
2. Spalati foarte bine scoicile sub jet de apa rece si cu o perie de bucatarie, pentru a fi siguri ca ati eliminat orice fir de nisip.
3. Asezati scoicile in cratita pentru fiert, insa cu marginile cochiliei indreptate in jos.Acoperiti-le cu apa, puneti-le un capac si lasati-le pe foc pana cand li se deschid cochiliile; dupa aproximativ 15 minute, cand majoritatea s-au deschis, e timpul sa le luati de pe foc si sa le aruncati pe cele care au ramas inchise pentru ca sigur este ceva in neregula cu ele.
4. Extrageti carnea din cochilie sau desprindeti cele doua parti ale scocii si pregatiti o gustare rafinata!

www.labucatarie.ro va ureaza inspiratie in bucatarie si spor la gatit!