• Carnea care nu se prepara imediat, nu se spala, deoarece aceasta accelereaza procesul de alterare;
• Carnea congelata se dezgheata mai rapid in apa rece, nu calda. Cel mai bine este sa se dezghete treptat, la o temperature medie. Prin dezghetare in apa se pierd multe din calitatile gustative si nutritive;
• Carnea tocata nu se pastreza mult, dar la frigider, se poate tine 24 ore, invelita intr-un servet imbibat intr-un amestec de otet si apa;
• In absenta frigiderului, carnea se poate pastra mai mult timp proaspata, daca se inveleste intr-un strat de frunze de urzici si apoi se infasoara intr-un prosop umed;
• Carnea frecata cu sare sau zahar tos se pastreaza proaspata timp mai indelungat;
• Carnea spalata si stropita bine cu suc de lamaie isi pastreaza calitatile cateva ore, chiar daca nu este tinuta la frigider;
• Pentru a pastra mai multe zile carnea proaspata, preparati o saramura concentrata in care puneti carnea; saramura se schimba la 2 – 3 zile cu una proaspat facuta.