Ingrediente:
• 12 ardei grasi;
• 150 g orez;
• 3, 4 cepe;
• 3 morcovi;
• 2, 3 rosii;
• 250 g nuci macinate;
• 500 ml suc de rosii;
• 50 ml ulei de samburi struguri;
• 1 legatura marar verde;
• sare;
• piper.
Mod de preparare:
Curatati ardeii de cotoare si seminte, spalati-i si apoi lasati-i sa se scurga de apa. Curatati ceapa si morcovii, spalati-i si dati-i prin razatoare. Apoi caliti amestecul de ceapa si morcovi in putin ulei de samburi de struguri, cu putina sare si piper. In alta tigaie, caliti orezul spalat, pana cand se ingalbeneste la culoare. Nucile se baga la cuptor, se coc si apoi se curata de coaja si se dau prin chopper foarte, foarte marunt. Amestecati bine ceapa, morcovii, orezul si nucile. Cu acest amestec umpleti ardeii. Faceti un capac dintr-o rondea de rosie. Asezati ardeii intr-un vas termorezistent si acoperiti cu apa si lasati-i la fiert la foc potrivit. Cand apa a scazut la jumatate, adaugati sucul de rosii si lasati inca 15 – 20 de minute, la foc potrivit. Gustati orezul pentru a va da seama daca sunt gata.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!