bomboane de branza

Nu mai stiti ce sa serviti ca aperitiv? Venim cu o solutie….o reteta ce poate fi pregatita impreuna cu cei mici si de ce nu, indragita si consumata rapid de catre ei. Este vorba de bomboane din branza, decorate cu diverse ierburi, cu nuci, cu merisoare, seminte, susan.

Pe langa faptul ca sunt foarte delicioase, dau un aspect elegant oricarei mese.

Ingrediente pentru bomboane din branza

• 600 g branza telemea cremoasa;
• 400 g crema de branza;
• Piper;
• Ierburi de Provence;
• Merisoare uscate tocate;
• Nuci tocate fin;
• Susan;
• Patrunjel verde tocat marunt;
• Busuioc;
• Mix de 4 seminte: floarea soarelui, dovleac, susan, in;
• Sticks-uri.

Nota: nu am trecut cantitatile ingredientelor cu care se decoreaza pentru ca, fiecare stabileste cate bomboane, decorate cu fiecare ingredient, doreste sa faca.

Mod de preparare bomboane din branza

Puneti intr-un bol branza telemea cremoasa si o pasati cu furculita. Apoi, adaugati crema de branza si asezonati cu piper si ierburi Provence. Omogenizati bine totul .
Puneti in boluri merisoarele pe care le tocati marunt, nucile pe care le tocati si pe ele, foarte fin, susanul, patrunjelul verde tocat marunt, busuiocul si mixul de seminte.
De asemenea, asezati pe un platou hartii de bomboane (ca cele de briose, dar, in varianta mini).

Dupa ce ati pregatit toate acestea, incepeti sa formati bomboanele din branza si le dati prin decorurile pregatite in boluri. Le asezati in hartiile de bomboane si le asezati frumos pe un platou. Pentru servire, puteti pune un sticks in fiecare bomboana. Alaturi de ele, puteti servi si o felie de portocala. Combinatia este delicioasa.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit si Pofta buna!