chiftelute de peste

Pentru aceste chiftelute de peste am folosit ton. Este o reteta rapida, pe care o puteti servi alaturi de prieteni, de cei mici, la mic dejun, cina sau de ce nu, pe post de gustare rapida sau pachetel de scoala.

Eu le-am servit cu iaurt si au fost delicioase.

Ingrediente pentru chiftelute de peste la cuptor

• 2 conserve de ton in suc propriu;
• 4 felii de paine; de fapt miezul de paine;
• 2 linguri suc de lamaie;
• 4 linguri patrunjel tocat;
• 1 legatura de ceapa verde (daca nu va place, puteti omite);
• 2 linguri mix de seminte;
• 1 ardei kapia tocat marunt;
• 2 oua;
• Sare;
• Piper;
• Pesmet pentru tapetare.

Mod de preparare chiftelute de peste la cuptor

Scurgeti bine tonul si inmuiati miezul de paine. Eu l-am inmuiat in lapte. Apoi, il scurgeti bine.
Puneti intr-un bol tonul scurs, miezul de paine (scurs si el), patrunjelul tocat, ceapa verde tocata si ea, mixul de seminte si ardeiul kapia tocat marunt. Asezonati cu suc de lamaie, sare, piper. Adaugati si cele 2 oua si apoi amestecati bine totul si incepti sa formati chiftelutele. Dati-le prin pesmet si apoi le puneti pe tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor. Lasati pana se rumeneste pesmetul.
Scoateti pe un platou si lasati sa se raceasca si apoi serviti…..cu rosii sau cu iaurt sau ca atare.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la bucatarit, cu voie buna si Pofta buna!