Oua florentine

 

Puteti prepara oua florentine atunci cand vreti sa va impresionati musafirii deoarece acestea reprezinta varianta la fel de gustoasa, dar mult mai sanatoasa a oualor Benedict. Pot fi servite si la micul dejun.

Ingrediente pentru oua florentine:

• 500 g spanac;

• 2 fire de praz;

• 4 oua;

• 2 linguri parmezan ras;

• 2 linguri smantana;

• 2 linguri ulei;

• Sare;

• Piper.

Mod de preparare oua florentine:

Preparati ouale posate si, separat, fierbeti spanacul, in apa cu sare. Scurgeti spanacul fiert, tocati-l marunt si amestecati-l cu prazul taiat marunt, smantana, sare, piper. Ungeti cu putin ulei 4 forme termorezistente. Puneti in fiecare din compozitia de spanac. Deasupra asezati cate un ou posat. Peste acesta presarati parmezan. Puneti formele la cuptor, la foc potrivit, pana cand ouale incep sa se rumeneasca. Serviti preparatul cald, in formele in care s-a copt.

Sfat: Cum recunoasteti un ou proaspat?

Coaja poroasa a oualor permite intrarea aerului si astfel incepe procesul natural de alterare. Cu cat aerul este mai cald, cu atat acest proces se desfasoara mai rapid, de aceea ouale se pastreaza la rece. Ouale proaspete, intregi, se scufunda total, se duc pana la fundul paharului daca sunt puse intr-un pahar cu apa. Ouale mai vechi, plutesc in apa din pahar. Cu cat sunt mai vechi, cu atat partea iesita din pahar este mai mare.

www.labucatarie.ro va ureaza pofta buna!