Pizza_calzone_de_pui

Calzone este o altfel de pizza. Provine din zona Puglia si este denumita de localnici „Panzerotti”.
Pizza calzone de pui poate fi servita in mers, fiind ideala pentru scoala, servici, o cina excelenta in fata televizorului sau micul dejun al unui week-end linistit.

Ingrediente pentru pizza calzone de pui:

• 1 pachet de lipii (sau puteti face rapid un aluat de pizza)
• 30g porumb dulce;
• ½ dovlecel;
• ½ ceapa rosie mica;
• ½ ardei rosu, taiat cubulete;
• 100g pui la gratar;
• 30g branza rasa;
• ulei vegetal;
• 150g rosii tocate;
• 1 lingurita oregano uscat;
• 1 lingura de piure de rosii;
• Sare;
• Piper.

Mod de preparare pizza calzone de pui:

Preincalziti cuptorul la 190 ° C. Spalati si taiati ceapa si dovlecelul. Caliti usor ceapa. Adaugati rosiile, piureul de rosii, oregano si putina apa.
Asezonati cu sare si piper. Aduceti la fiert si fierbeti timp de 20 de minute pana cand obtineti un sos gros. Preparati puiul la gratar si taiati-l cubulete. Intindeti lipiile si puneti un strat de sos, lasand spatiu suficient pentru a sigila marginile. Apoi adaugati porumbul dulce, dovleceii, ardeii si puiul. Presarati si branza si rulati aluatul. Sigilati marginile. Bagati la cuptor timp de 25 – 30 minute pana devine auriu.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!