Rulouri de somon cu urda si smantana

Rulouri de somon cu urda si smantana, un aperitiv apetisant pentru iubitorii de branzeturi, dar si pentru iubitorii de somon.

Daca va place si verdeata, atunci cu acest preparat, va delectati papilele gustative si poate fi si un aperitiv sofisticat pentru o masa de sarbatoare.

Puteti sa le luati la birou pe post de gustare si de ce nu, in loc de fel principal.

Daca copiilor le place combinatia de branza si somon, atunci le puteti include in micul dejun, ca ceva foarte rapid de preparat si de mancat.

Ingrediente pentru rulouri de somon cu urda si smantana

  • 200 g somon fume;
  • 150 g urda sarata;
  • 100 g smantana;
  • 1 legatura marar;
  • 50 g stafide aurii;
  • Lapte pentru a inmuia stafidele;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingurita coaja de lamaie;
  • Ceapa taiata foarte marunt (partea verde);
  • 50 ml ulei de masline.

Mod de preparare rulouri de somon cu urda si smantana

Taiati somonul fume in feliute subtiri si puneti-l deoparte. Puneti stafidele intr-un bol si adaugati lapte astfel incat sa le acopere si lasati-le la inmuiat.

Intr-un bol amestecati urda cu smantana. Adaugati stafidele inmuiate in lapte, o lingurita coaja de lamaie si mararul tocat marunt. Omogenizati bine compozitia obtinuta.

Puneti bucatile de somon pe o folie alimentara si apoi intindeti compozitia si rulati-o ca pe o rulada. Taiati felii din rulada si asezati-le pe un platou. Ornati-le cu ceapa taiata foarte, foarte mica (partea verde de la ceapa) si serviti-le alaturi de felii de lamaie.

www.labucatarie.ro va ureaza pofta buna cu voie buna!