
Ingrediente:
• 400 g hribi;
• 2 linguri de unt (pentru uns tava);
• 1 pachet aluat de tarte;
• 150 g branza telemea;
• 150 g cascaval;
• 2 oua;
• 80 g unt;
• 400 g bacon;
• 4 fire patrunjel;
• ½ pahar brandy;
• sare;
• piper.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie topiti untul, adaugati bacon-ul taiat felii si turnati brandy-ul. Lasati pe foc pana se evapora brandy-ul. Spalati ciupercile, curatati-le si taiati-le in felii, pe lungime. Puneti ciupercile in tigaie peste bacon, sarati si piperati. Tineti 1 minut la foc mare amestecand incontinuu, apoi inca 5 minute la foc mic.
Radeti cascavalul si telemeaua prin razatoarea mare, amestecati bine cu un ou batut.
Tapetati o forma de tarta cu unt si apoi intindeti foaia de tarta. Intepati cu o furculita din loc in loc si turnati amestecul de branza si cascaval peste foaia de tarta si intindeti uniform.
Peste acest amestec turnati ciupercile si bacon-ul. Puneti deasupra verdeata si un ou batut si dati la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste uniform. Se serveste calda, insotita de vin rosu.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!