turtite_aromate

Nu-i asa ca ati mancat foarte multa carne si simtiti nevoia de altceva? Foarte bine! Ne-am gandit sa facem niste turtite aromate de malai, cu cascaval, telemea, ceapa, usturoi, cu arome de primavara.

Ingrediente pentru turtite aromate de malai

• 300 g malai;
• ceapa verde;
• usturoi verde;
• 50 g unt;
• 200 g cascaval;
• 100 g telemea rasa;
• Sare;
• Piper.

Mod de preparare turtite aromate de malai

Puneti pe foc un ceaun cu 1 L de apa, in care adaugati un praf de sare. Adaugati treptat malaiul si fierbeti pentru a obtine o mamaliga cat mai tare. Luati vasul de pe foc si adaugati in mamaliga telemeaua rasa, untul, ceapa, usturoiul. Amestecati bine ingredientele si turnati mamaliga intr-o tava unsa cu ulei. Lasati mamaliga la racit 10 minute. Cu ajutorul unei forme rotunde de prajituri, decupati din mamaliga rondele. Puneti-le intr-o alta tava unsa cu ulei. Ornati-le deasupra cu cozi de ceapa verde si cu cascaval ras. Tineti tava in cuptorul incalzit inainte, la foc iute, 10 minute. Le puteti servi unse cu crema de branza, formand sandwich-uri cu ele.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!