Biscuiti cu ghimbir si crema de branza

Ingrediente pentru biscuiti:

  • 120 g faina;
  •  1 ½ lingurita de ghimbir macinat;
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
  •  40 g zahar brun;
  •  50 g unt rece, taiat in cuburi mici;
  •  Un varf de sare;
  •  40 g sirop de artar.

Ingrediente pentru umplutura de branza:

  •  100 g ricotta;
  •  100 g unt;
  • 200 g zahar pudra.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 °C. Intr-un castron mare, combinati toate ingredientele pentru biscuiti, cu exceptia siropului de artar. Amestecati bine pana obtineti consistenta unui pesmet. Adaugati si siropul de artar si o lingurita de apa rece. Amestecati cu o lingura pana se omogenizeaza.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Din aluatul obtinut formati bile pe care le distribuiti in tava astfel incat sa ramana spatiu intre ele (ele cresc si se raspandesc). Le bagati la cuptor timp de 10 minute, pana se rumenesc usor. Le scoateti si le lasati la racit cel putin 30 de minute pe un gratar, astfel incat sa nu prinda condens.
Intre timp, pregatiti umplutura. Amestecati ricotta si untul intr-un castron. Adaugati si zaharul treptat si continauti sa amestecati pana se incorporeaza totul. Continuati sa amestecati pentru aerarea amestecului.
Dupa ce s-au racit biscuitii, ii puteti asambla in sandwich-uri. Puneti crema intre ei si formati un sandwich. Puteti sa-i bagati la frigider pana cand ii serviti.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!