fursecuri cu mascarpone si gem de zmeura

Fursecuri cu mascarpone si gem de zmeura, un desert deosebit si delicios.
Gustul acrisor al gemului de zmeura si mascarponele invadeaza papilele gustative si va face sa vreti sa gustati un nou fursec.

Puteti sa folositi gem de visine sau de afine in locul celui de zmeura, iar mascarponele il puteti combina cu frisca, obtinand o crema fina si gustoasa.

Ingrediente pentru fursecuri cu mascarpone si gem de zmeura

• 500 g cartofi albi;
• 100 g faina;
• 50 g drojdie;
• 100 g zahar;
• 200 ml ulei;
• 50 ml apa;
• 1 plic zahar vanilat;
• un praf de sare;
• 200 g gem de zmeura;
• 300 g mascarpone.

Mod de preparare fursecuri cu mascarpone si gem de zmeura

Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Din faina, zaharul topit in apa, sare si drojdie formati un aluat. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii curatati de coaja si ii maruntiti. Framantati aluatul cu cartofii maruntiti. Omogenizati bine amestecul. Intindeti din el o foaie cat mai subtire si decupati cu o forma de prajitura, cercuri. Prajiti cercurile in ulei incins, apoi scoateti-le pe servetele si lasati-le la racit. Ungeti o rondea cu mascarpone, apoi puneti gem de zmeura si deasupra un alt cerc. Presarati fursecurile astfel formate cu zahar pudra.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOua Florentine
Articolul următorTort Dobos