placinta cu crema de lamaie

Placinta cu crema de lamaie este un desert racoros si care surprinde de fiecare data. Este foarte fina si se prepara foarte simplu. Este ideala pentru zilele calduroase, dar si pentru clipele placute petrecute alaturi de cei dragi. Se topeste in gura, iar crema aromata de lamaie iti invadeaza papilele gustative.

Ingrediente pentru placinta cu crema de lamaie

• 500 g foi de placinta;
• 200 ml ulei;
• 4 linguri de faina;
• 200 g zahar pudra;
• 4 lamai;
• 4 oua;
• 120 g unt.

Mod de preparare placinta cu crema de lamaie

Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina. Puneti jumatate din foile de placinta in tava, stropindu-le pe fiecare cu ulei inainte de a le suprapune.
Spalati lamaile, curatati-le de coaja si faceti un piure din pulpa taiata marunt. Amestecati piureul de lamai cu zaharul, cu ouale si cu untul topit. Cand compozitia a devenit omogena, turnati-o peste foile de placinta stropite cu ulei. Deasupra, asezati foile de placinta ramase, stropindu-le si pe acestea cu ulei. Coaceti placinta la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte. Taiati placinta rece si presarati zahar pudra deasupra.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!