Calzone cu ceapa verde si loboda, va fi cu siguranta indragit si de cei mici. Chiar daca nu le place loboda,ii putem ademeni cu ideea de pizza. Punem si un sos de rosii delicios si gata.
Este un preparat pentru ovo lacto vegetarieni. Se pregateste usor si este de sezon.
Daca nu aveti sau nu gasiti loboda, puteti folosi si alte verdeturi de sezon.
Ingrediente pentru calzone cu ceapa verde si loboda
• 500 g faina;
• 500 ml apa calduta;
• 2 cepe uscate;
• 3 legaturi de ceapa verde;
• 3 legaturi de loboda verde sau rosie;
• 1 legatura de marar;
• 250 ml ulei;
• 250 g branza dulce de vaci;
• 3 oua;
• Sare;
• Piper.
Mod de preparare calzone cu ceapa verde si loboda
Puneti intr-un bol faina, apa, 150 ml ulei si sarea si amestecati pana obtineti un aluat potrivit de tare, pe care il faceti in forma de bila, il inveliti in folie de plastic si il dati la rece pentru 15 minute.
Intre timp, caliti in uleiul ramas, ceapa verde, pana se inmoaie, ceapa uscata si loboda, tocata cat mai marunt. Luati vasul de pe foc si adaugati mararul tocat marunt, 2 oua batute si branza maruntita. Asezonati cu sare si piper si, aceasta este compozitia pentru calzone.
Intindeti aluatul pe blatul de lucru (tapetat cu faina). Cu ajutorul unei forme, decupati 6 foi rotunde. Puneti pe fiecare, umplutura, doar pe o parte din aluat si acoperiti umplutura cu aluatul ramas. Presati pentru a lipi marginile aluatului, pentru a nu se pierde umplutura la copt. Cel mai bine, presati cu ajutorul unei furculite. Puneti calzone intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si bagati-le la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc uniform.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si pofta buna cu voie buna!