Rulada de inghetata cu cafea si zmeura

 




Vara, soare si inghetata! Cu totii iubim inghetata si, de aceea ne-am gandit la o combinatie delicioasa de inghetata, cafea si zmeura.

Ingrediente pentru rulada de inghetata cu cafea si zmeura:

• 2 linguri cafea macinata;
• 250 ml lapte de migdale;
• 4 oua;
• 50 g zahar de cocos;
• 2 linguri faina de casa;
• 150 g frisca naturala;
• 150 g ciocolata alba;
• 100 g zmeura, coacaze sau mure (in functie de preferinte si de ce gasiti).

Mod de preparare rulada de inghetata cu cafea si zmeura:

Tapetati o tava de chec cu folie. Puneti laptele intr-un vas si fierbeti-l. Atunci cand incepe sa clocoteasca, adaugati cafeaua. Luati vasul de pe foc si acoperiti-l. Lasati sa se infuzeze cafeaua 10 minute. Amestecati galbenusurile cu zaharul si cu faina intr-un vas pus pe marginea focului. Amestecati in continuu pana cand se ingroasa compozitia. Impartiti compozitia fierbinte in doua boluri. Intr-unul, adaugati ciocolata alba, rasa si amestecati pana cand aceasta se topeste si se incorporeaza bine. In celalalt bol, adaugati cafeaua strecurata si amestecati pentru omogenizare. Bateti albusurile spuma pana se tin bine pe tel. Jumatate din cantitate adaugati-o la compozitia cu ciocolata alba, cealalta jumatate, la compozitia cu cafea. Turnati compozitia cu cafea in tava tapetata cu folie si puneti-o la congelator pentru 30 minute. Dupa cele 30 de minute, scoateti tava din congelator si adaugati compozitia din ciocolata alba si albus in care ati adaugat zmeura. Lasati tava la congelator cel putin 4 ore. Apoi o scoateti, rasturnati inghetata pe o tava si o pudrati cu cafea. Radeti deasupra ciocolata alba. Dupa ce ati decorat-o astfel, puneti rulada de inghetata in frigider pentru 10 minute, inainte sa o taiati in felii.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!