salam din prune uscate

Salam din prune uscate, o alternativa sanatoasa, dar delicioasa a salamului de biscuiti

Ingrediente salam din prune uscate:

•    1 kg prune uscate (neafumate);
•    200 g zahar brun;
•    50 ml apa;
•    200-300 g nuci.

Mod de preparare salam din prune uscate:

Prajiti nucile timp de 10 minute (la cuptor). Spalati prunele in 2-3 ape caldute, stergeti-le bine, intr-un servet de tifon, scoteti-le samburii (fara a le tine in apa) si dati-le prin chopper. Puneti intr-un vas zaharul si apa si  puneti-le pe foc, amestecand pana cand se dizolva zaharul, apoi adaugati prunele tocate amestecand in continuare la foc mic, pana cand se obtine o pasta omogena, consistenta , cu aspect lucios (unsuros). Luati vasul de pe foc si daugati in compozitie nucile taiate grosier. Pe o folie alimentara, presarata cu nuci macinate sau cu zahar pudra, puneti cate o lingura cu varf din compozitie si rulati foaia peste ea. Prindeti compozitia ambele maini peste folia alimentara presand-o pentru a se obtine un rulou si pentru a nu ramane goluri. Asezati imediat ruloul pe un platou, fara folia alimentara. Cand sunt gata toate rulourile, lasati-le 2-3 zile sa se usuce, pana capata o crusta la suprafata, apoi inveliti-le in celofan si pastrati-le la loc uscat; la nevoie, se taie in felii de 1/2 cm grosime. Rulourile au un gust natural de prune uscate si nu necesita arome. Cu cat se pastreaza mai mult (2-3 luni), cu atat se intaresc si se pot taia mai usor.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!