Strudel cu branza

Ingrediente pentru aluat:

• 1 ou;
• 3 linguri otet;
• 4 linguri ulei;
• 1 ceasca mica cu apa calda (nu de la robinet, ci apa plata incalzita);
• 1/4 lingurita sare;
• faina cat cuprinde;
• 100 g unt la temperatura camerei.

Ingrediente pentru umplutura:

• 200 g branza de vaci;
• 100 g telemea;
• 1 ou;
• 50 g stafide;
• 5 linguri zahar.

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, mai putin untul si framantati bine pana obtineti o coca ce poate fi intinsa cu usurinta. Ungeti cu untul moale toata suprafata foii, apoi rulati si lasati la frigider cel putin o ora. Intre timp amestecati si ingredientele pentru umplutura.
Scoateti aluatul din frigider si-l impartiti in doua. Intindeti doua foi pe masa de lucru presarata cu faina, pe care le umpleti cu amestecul de branza. Asezati totul in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute la foc mediu. Dupa coacere, pudrati strudelul.

Pofta buna si spor la prajiturit!

Reteta culinara primita de la Dna Dana Burca. Ii multumim si o mai asteptam si cu alte delicatese.